Поради дачникам

А тепер про те, що не потрібно робити з трояндами при підготовці їх до зими

Добрий день, дорогі читачі! Нещодавно я писала про те, як я готую свої троянди до зимівлі. Живу я , до речі, в середній смузі України. Стаття отримала інтерес у садівників і тому я вирішила ще написати про те, що не потрібно робити, якщо ви хочете, щоб ваші троянди нормально перезимували і знову вас радували наступного літа.

мій кіт почнемо з простого і очевидного.У вересні потрібно припинити підгодівлі. Останню можна зробити в кінці серпня і тільки фосфорно-калійними добривами для росту коренів і визрівання пагонів.

Азотом, а також органічними добривами троянди в кінці літа не підгодовують. В ідеалі остання азотна підгодівля допустима в липні, після першої хвилі цвітіння, для стимуляції нових пагонів з бутонами і досягнення другої хвилі цвітіння. Азот стимулює зростання вегетативної маси, тому він не дасть трояндам нормально і за термінами перейти в стадію спокою.

Органіка (гній, перегній) містить азот у великій кількості, тому їх теж застосовуємо максимум, до липня. У вересні будь-які підгодівлі припиняємо. Зовсім.

(Обмовлюся, що це в моїй кліматичній зоні. На півдні у вересні троянди ще щосили цвітуть і ростуть)мініатюрки Сноурози відносяться до тих рослин, які не потребують вологозарядкових поливах восени. Тому, якщо немає дощів, полив необхідно скоротити і ближче до заморозків припинити взагалі.

Більш того, троянди і землю потрібно підсушити, якщо погода сира. Я ставлю дуги і натягую плівку. Але тільки зверху.

Щоб вітер вільно гуляв. Робиться це по вже обробленим і підгортати трояндам. Самі троянди і земля до заморозків повинні висохнути.

Про квіти і листя. Знаю що деякі обривають їх. Я так не роблю.

Рослина повинна сама пройти всі фази дозрівання і підготовки до зими. Тому руки геть)). Обрізаю тільки відцвілі, а листя взагалі не чіпаю, вони зазвичай опадають після останньої обробки залізним купоросом.

Але якщо щось і залишиться, не страшно. Ну і наостанок найголовніше. Обрізка не потрібна! Обрізку проводжу тільки таку, щоб рослина влізла під укриття.

Весь. Читала неодноразово, що багато хто проводить всякі види обрізки восени. Вважаю дану процедуру не тільки безглуздою, але і шкідливою.

По-перше, зима сама ще прорідить ваші кущі, і якісь гілки загинуть. Якщо ви жорстко вирізали троянду восени, навесні можливо вам мало що залишиться. Тому надайте природі самій вирішити, які пагони переживуть зиму, і вже навесні ви попрацюєте за фактом.

Ну і по-друге, обрізка завжди стимулює зростання нових пагонів, а не перехід до спокою. Навіть якщо ви зробите це в пізні терміни, може трапиться затяжна осінь і троянда піде в зростання. А ось це вже справжня шкода! Вам воно треба? Всі ці пагони потягнуть сили з куща, самі все вимерзнуть як несозревшіе, отримаєте навесні напівживе рослина.
Хочу ще раз сказати, що моя думка не є істиною в першій інстанції, і засноване тільки на власному досвіді, який ну приблизно 15 років. Якщо стаття була корисною, то ставте Лайк і підписуйтесь, мені буде приємно!Всім добра і краси!

Related posts

Leave a Comment